Agenda

De agenda van Flexwonen.nl geeft u informatie over bijeenkomsten die het Expertisecentrum Flexwonen zelf of samen met anderen organiseert. Maar u krijgt ook een blik op interessante bijeenkomsten van derden.
Limburgs symposium ‘Werkers zijn welkom’, het belang van arbeidsmigranten

Dinsdag 26 november 2019 | Poort van Limburg, Werthaboulevard 1, 6001 HZ Weert

Tijdens het symposium, dat zich richt op Limburgse ondernemers, bestuurders en beleidsmakers, wordt het belang van arbeidsmigranten verder verduidelijkt. Dit gebeurt aan de hand van een aantal praktijkcases en goede voorbeelden. De intentieovereenkomst wordt omgezet in een gezamenlijke koers voor overheden en bedrijfsleven. Kortom, van intentie naar acties! (meer…)


Zeeuws Congres Flexwonen

Dinsdag 3 december 2019 | Van der Valk Hotel, Paukenweg 3, 4337 WH Middelburg

Op dinsdag 3 december organiseren de provincie Zeeland, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, het Expertisecentrum Flexwonen en Platform31 gezamenlijk het ‘Zeeuws Congres Flexwonen’ in Middelburg. (meer…)


Excursie Birmingham: de woningproductie versnellen met modulaire woningen

Woensdag 29 januari 2020 | Birmingham  | € 750 inclusief reis (excl. btw)

In Nederland moeten de komende jaren veel betaalbare woningen gebouwd worden. De traditionele bouwsector kan de vraag niet aan; en de kosten lopen op, omdat arbeid duur is. Volgens McKinsey kan modulaire woningbouw zorgen voor extra bouwcapaciteit en is dit kansrijk in landen met een grote woningbehoefte en waar arbeid duur is. Maar hoe krijgen we dat voor elkaar? En welke kwaliteit woningen levert dat op? Dat wiel hoeven we in Nederland niet zelf uit te vinden. (meer…)