Agenda

De agenda van Flexwonen.nl geeft u informatie over bijeenkomsten die het Expertisecentrum Flexwonen zelf of samen met anderen organiseert. Maar u krijgt ook een blik op interessante bijeenkomsten van derden.
Conferentie ‘Goede buren’. Wat werkt in woongebouwen waar verschillende groepen mensen samen wonen?

Vrijdag 26 januari 2018 | Het Huis van Portaal, Beneluxlaan 9, Utrecht  | € 125 (inclusief lunch, koffie & thee, borrel en publicatie)

Gemengd wonen lijkt een oplossing te bieden voor diverse huisvestingsvraagstukken en voor een zachte landing van ‘kwetsbare’ groepen bewoners in een wijk. (meer…)


Save the date: minicongres Circulair bouwen met verplaatsbare woningen

Donderdag 15 maart 2018 | De Observant in Amersfoort  | € Deelname gratis, aanmelding verplicht (let op de annuleringsvoorwaarden!)

Verplaatsbare woningen zijn een circulair alternatief voor reguliere nieuwbouw. De nieuwe generatie verplaatsbare concepten sluit ook goed aan bij de actuele behoefte aan kleine, hoogwaardige woningen. En de verplaatsbaarheid is een pré in de steeds dynamischer woningmarkt. Het is dan ook niet vreemd dat gemeenten inzetten op verplaatsbare woningen en dat veel corporaties verplaatsbare huurwoningen bouwen. (meer…)